понеділок, 23 листопада 2015 р.

Учні-слухачі Малої академії наук учнівської молоді та члени наукового учнівського товариства "Мудра сова" Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради беруть консультації в наукових керівників МАНУМ

 

             21 листопада 2015 року
на базі Кіровоградського державного педуніверситету ім В. Винниченка відбулися навчальні консультації для учнів-слухачів Малої академії наук учнівської молоді та членів наукових учнівських товариств.
   Консультувалися і учні нашої школи: Павленко Ярослав, учень 9 класу (секція української мови); Антонова Анна, учениця 10 класу (секція журналістики); Шарафан Олена, учениця 9 класу (секція історичного краєзнавства); Шульга Юлія, учениця 10 класу (секція валеології).
    Враженнями від консультацій поділилися Ярослав та Анна.
   «Зустріч з науковим керівником Ганною Василівною Волчанською завжди бажана і захоплююча! – повідав Ярослав.- Цього дня кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови  факультету філології та журналістики Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка дала слушні рекомендації щодо написання науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, виправила помилки  у виборі тем робіт, підготувала учнів до роботи на першому етапі над темою науково-дослідницької роботи.
    Під час навчального практикуму на секції української мови ми мали змогу зануритися у глибини рідної  української мови, пізнати  її таємниці, працювали над синтаксичним розбором складних речень, повторюючи при цьому синтаксичні конструкції простого речення, пунктуацію, морфологію. Це хороший старт у підготовці до екзамену слухачів Кіровоградської МАНУМ».
    У захваті від заняття була і Анна Антонова. Все більше і більше приваблює дівчину журналістика. Анна  розповіла про Дмитра Шульгу, автора і ведучого «Єлисаветградського книговиру». Літературний критик, науковець дав інформацію учням-слухачам МАНУМ про себе,  про програму, співпрацю з їхнім науковим керівником  Іриною Ткаченко, про  спільно презентовані видання та прихильність юних читачів до програми. Всі переглянули кілька випусків програм. Анна для себе відзначила оригінальні знахідки директора програми, професійну операторську роботу, а також стриману інтелектуальність ведучого. Такий стильовий ефект вразив дівчинку і спонукав до роздумів над власною темою науково-дослідницької роботи.
    Задоволені та щасливі від спілкування повернулися діти до школи.

                                                                   





Немає коментарів:

Дописати коментар