пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Літературно-мистецька година з нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки в Олександрійській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради

 Літературно-мистецька година з нагоди 145-річчя від дня народження Лесі Українки відбулася 25 лютого в Олександрійській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради.          
   Десятикласники зібрали декілька документальних фото, цікавих фактів біографії та документальних відео-кадрів, щоб згадати, як це було майже півтора століття тому.
   В мистецькій залі учні читали  вірші Лесі Українки, розіграли діалог Лукаша і Мавки з "Лісової пісні", слухали чарівну музику у виконанні Анни Антонової, читали віртуальні  листи за темою «Три різних кохання поетеси»
  До творчої години долучились і наймолодші школярі-другокласники, які здивували присутніх майстерним читанням та знанням творчості Доньки народу.
  Вірші Лесі Українки підкуповують справжнім ліризмом, непідробною щирістю, мелодійністю слова, громадянським пафосом. Поетеса захоплює нас незламною силою духу, адже перемагаючи постійний біль, вона мужньо вела «тридцятилітню війну» з невиліковною хворобою і творила оптимістичні вірші.
 Творчість Лесі Українки актуальна для нас своєю силою та енергією. Вона вчить не здаватися, бачити прекрасне в усьому – саме такого висновку дійшли усі присутні на літературно-мистецькій годині.






























































Немає коментарів:

Дописати коментар