середу, 14 жовтня 2015 р.

Під гаслом «СИЛА НЕСКОРЕНИХ» учні Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату відзначають День захисника України


 
   Президент України Петро Порошенко, виступаючи на Всеукраїнському форумі учасників антитерористичної операції, запропонував відзначати свято Дня захисника України, яке вперше країна святкуватиме       14 жовтня, під гаслом "Сила нескорених".
   Саме під таким гаслом - «Сила нескорених» - педагогічний та учнівський колективи нашої школи вшанували мужність та героїзм захисників України, які відстоюють незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором.  
   Напередодні свята відбулася зворушлива зустріч з воїнами АТО. Директор школи Т.Є. Сорокун в урочистій обстановці представила гостей свята шкільній сім’ї - воїнів 16-го ОМПБ - Олександра ( позивний « Ларс») та Дмитра (позивний «Гарик»). Запахом свіжого короваю та осінніх квітів, гучними оплесками та дружніми вигуками: «Слава землякам!», «Героям слава!»- зустрічала школа наших захисників. Шестикласники читали зворушливі і хвилюючі рядки поезій на честь гостей та Дня захисника України, демонстрували власне відео.  Зустріч була зворушлива та емоційна.  Розповідь про військові будні не залишила байдужими учнівські серця й розчулила присутніх до сліз.  Вони розповідали про участь воїнів у бойових діях найгарячіших точок, про обстріли сумнозвісних «Градів» та «Буратіно», про друзів, з якими вони захищають рідну землю від ворога, підтверджуючи все фотографіями , привезеними з АТО і навіть про кохання, яке зустріли там. Відповідаючи на численні запитання учнів, бійці висловлювали своє ставлення до подій, до настроїв жителів Донбасу, ділилися думками, спогадами і переживаннями. Багато говорили про патріотизм, вкотре доводячи, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але й вчинками доводити це.
   Треба було бачити очі дітей, які випромінювали те, як саме вони переймаються долею наших воїнів, співпереживають. Діти слухали про справжніх героїв, які горіли  в БТРах, які завантажували на КАМАЗи  тіла сотень своїх побратимів, які зазнавали поразок і перемагали. Але не зламались і залишилися сильні духом. І не дивно, що серед них є вже такі, хто готовий йти добровольцем в Українську армію, не на словах, а на ділі боронити рідну Вітчизну. Хлопчаки міцно тиснули руки захисникам, дякуючи воїнам за мужність, відвагу, за те, що вони, ризикуючи своїм життям, захищають незалежність нашої держави.
     Усіх, хто втратив життя, захищаючи Батьківщину, вшанували хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до  встановленого на території нашої школи пам'ятного знаку на честь полеглих воїнів за нашу свободу та загиблого у зоні АТО односельця Олександра Басака.
    У кінці зустрічі кожен учень і вчитель висловили свої побажання гостям: здоров’я, мужності, мирного неба, повернутися до своїх сімей з перемогою, живими і здоровими. Від педагогів та вихованців школи захисники одержали в дарунок солодощі, символічні браслети, амулети, українські народні обереги – ляльки-мотанки, які оберігатимуть їхнє життя, зігріватимуть теплом і любов’ю рідного дому, нашої школи, нагадуватимуть про вдячність земляків, а ще -  листи і малюнки, в які діти вклали свої найщиріші бажання .
    На згадку про зустріч усі сфотографувалися у холі школи-інтернату. І поки адміністрація школи пригощала гостей і дітей військовою кашею, фото на згадку були готові і вже в рамочках з підписом на завершення зустрічі вручені захисникам. Гості були зворушені теплим прийомом, подякували педагогам та учням за моральну підтримку і розуміння.
   Проведення таких патріотичних заходів сприяє формуванню у молоді почуття національної самосвідомості, надихає і підіймає наш дух, вселяє надію й віру в мир та світле майбутнє України !















































Немає коментарів:

Дописати коментар