пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Святковий День самоврядування в Олександрійській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради


  Захід проводився з метою створення умов для самореалізації особистості, професійної орієнтації, виховання самостійності, відповідального ставлення до дорученої справи, розвитку творчої діяльності учнів напередодні Дня вчителя.
 Святковий день розпочався з відкритої апаратної наради, роботу якої споглядали учнівський та педагогічний колективи школи. Педагог-організатор Чабан Світлана Василівна привітала  старшокласників із Днем шкільного самоврядування та побажала лідерам успіхів. Апаратну нараду продовжила учениця 11 класу Антонова Анна, Президент учнівської ради, яка виконувала відповідно до визначених повноважень функціональні обов'язки  директора школи.  Анна ознайомила представників учнівського самоврядування із планом Дня самоврядування.  Весь навчальний процес школи в цей день проходив під чітким контролем учня 11 класу Бабаченка Михайла, заступника Президента учнівської ради, який виконував
відповідно до визначених повноважень функціональні обов'язки  заступника директора з навчально-виховної роботи школи.
  Звичайно, для того, щоб уроки проходили у нормальному режимі, потрібна була ретельна підготовка. Заздалегідь «майбутні вчителі» ознайомилися з навчальним матеріалом, який вони повинні дати учням. Самостійно складали конспекти уроків, підбирали цікавий матеріал.   А ми, вчителі школи, керувались бажанням допомогти дітям відчути свою значимість, навчити наполегливості в реалізації своїх планів.
  Отже, «майбутні вчителі» проявили неабияку наполегливість і старанність, щоб підготуватися до уроків, а «майбутні вихователі»-до виховних годин.
  Усі з великим нетерпінням чекали  цього дня та хвилювалися. Але, як потім з’ясувалося, хвилюватися було нічого. Учні 1-9 класів були задоволені. Уроки сподобалися, бо  все проходило цікаво і захоплююче. Учні отримали задоволення ще й від того, що їхні знання були оцінені високими балами.
  Завершився День самоврядування в школі підсумковою нарадою керівників, лідерів учнівського самоврядування та чудовою концертною програмою до Дня вчителя.      Старшокласники висловлювали свою щиру подяку вчителям за їх працю, говорили про розуміння їх нелегкої учительської роботи. Учні казали правду - було нелегко, але всі були задоволені таким досвідом.
  Дійсно, не всі стануть педагогами, але цей день як повчальний урок, який на один день зробив дітей дорослими. а вчителі мали нагоду знову повернутися за парти.

Урок української мови в7 класі веде учениця 11 класу Репіченко Анастасія



















Немає коментарів:

Дописати коментар