суботу, 12 вересня 2015 р.

…Із усієї купи паперової роботи не забудьмо витіснити найголовніше – дитину!


   УРА!!! Позаду залишилася велика і кропітка робота над плануванням. Погоджені та затверджені календарні плани з викладання навчальних дисциплін, виховної  роботи, методичної, кабінетної…Тож із усієї купи паперової роботи не забудьмо витіснити найголовніше – дитину!
   У нелегкий час сьогодні сіла за парти дітвора. Як ніколи, по-дорослому, сприймає вона труднощі життя, переймаючись проблемами рідних, хвилюючись за життя батьків, братів, сестер, які ще перебувають в зоні АТО, а також віддаючи дань тим, хто відійшов у вічність.
   Все менше посмішок ми бачимо на обличчях дітвори і, повірте, все більше спостерігається дитячих усамітнень. Нелегка ноша лягає сьогодні  на плечі вчителів, бо  нічого сподіватися на співпрацю з батьками, яких у більшості немає вдома: хто на заробітках, а кому і зовсім не до шкільних проблем дитини , а замінюють їх бабусі й дідусі, для яких головне, аби дитя було здорове…
    Багато гучних документів надійшло до школи напередодні навчального року. Але тільки креативний педагог може «вирулити» у тому лабіринті,  де учень повинен «вміти», «знати», «здійснювати», «приймати», «творити», «брати»…
    Тож не забудьмо дати дітям радість навчальної праці! А коли прийде успіх у навчанні, то з’явиться і заряд енергії для подолання труднощів, бажання вчитися.

Немає коментарів:

Дописати коментар