четвер, 10 березня 2016 р.

Вшанування пам’яті Великого Кобзаря в Олександрійській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради

 
Сьогодні, 10 березня, минає 155 років з дня смерті генія українського народу Т. Г. Шевченка.
З метою вшанування пам’яті великого Кобзаря - легендарного поета, художника-мислителя, палкого захисника соціальних та національних інтересів українського народу, великого борця за волю свого народу в  школі була проведена літературно-мистецька година «В СВОЇЙ ХАТІ СВОЯ Й ПРАВДА, І СИЛА, І ВОЛЯ!», під час якої діти відкрили для себе багато фактів з життя Т. Г. Шевченка. Учні Павленко Ярослав, Дубровін Нікіта, Антонова Анна, Антонова Ірина, Демчук Станіслав, Шепелєв Радіон, Хирса Олег ділилися своїм сприйняттям Кобзаревих поезій, демонстрували виразне читання віршів поета.
   У підсумку юні шанувальники Тарасового слова зазначили, що зараз, як ніколи, здійснюються мрії поета. Піднявся рівень національної свідомості, відроджується козацька слава, дух лицарства, утверджуються національні ідеали, дух нації, його душевна щедрість, воскресає українська пісня, немає перешкод для утвердження української мови, що сучасна боротьба українського народу на право бути вільним дратує східного «брата» і розуміння єдності , як ніколи важливо.

   Сьогодні творчість Кобзаря, кожне його слово падає на наші душі, щоб прорости добірним зерном любові до України, свого народу.
   А на завершення зустрічі присутні познайомились з літературою, яка була представлена на виставці «Вічне слово Шевченка».                                                                                                      







Немає коментарів:

Дописати коментар