суботу, 8 жовтня 2016 р.

На допомогу класному керівникові, психологу, соцпедагогу. Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція. (Методичний посібник для виховної роботи з учнями з питань протидії торгівлі людьми. 7 клас)

 
   Міністерство освіти і науки України інформує про програму виховної роботи з питань протидії торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» для учнів 7-11 класів (лист від 28.05.2015 р. №1/9-264).
   До програми розроблено методичні матеріали, що схвалені до використання науково-методичною комісією з проблем виховання дітей та учнівської молоді Науково-методичної ради з питань Міністерства освіти і науки (протокол № 3 від 14.10.2014 р.)
   Інноваційність Програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» полягає, по перше, в тому, що фактично вона є першою спробою представити систему виховної роботи саме у сфері профілактики торгівлі людьми шляхом формування в учнівської молоді внутрішнього ціннісного стрижня та необхідних життєвих навичок. А по-друге, вона пропагує новітні засоби технологічного забезпечення виховного процесу.розкриває зміст понять «особистість», «гідність»,«людська гідність», «особиста гідність»,«повага», «самоповага»,
«образ» (імідж) та його складові;важливість «бути собою»; основні складові самоповаги; взаємозв’язок поведінки і зовнішнього вигляду у процесі творення власного образу;важливість цінувати і поважати самого себе; що сім’я – це унікальне середовище, в якому кожна людина знаходить захист,підтримку, можливості для творчого розвитку і самореалізації; поняття «громадянин світу» та що кожен із нас є громадянином світу; зв'язок між поняттями «права людини»,«права дитини»;що права людини є основою вироблення і узгодження стандартів поведінки в сім’ї, школі, суспільстві, у всьому світі тощо.

.









Немає коментарів:

Дописати коментар